Tone Kores

Zakonski in družinski terapevt

Okolja, v katerega smo se rodili, si nismo mogli izbrati. Prav tako si tudi nismo mogli izbrati staršev, bratov in sester. Ne moremo vplivati na to, ali nas bo drugi prizadel, zavrnil, razočaral ali sprejel ter nam podaril prijazno besedo. Prav tako pa drži, da ne moremo spreminjati drugih, najbližjih. Lahko pa spreminjamo sebe, začenši s tem, da se sprejmemo take, kot smo, z vsemi svojimi slabostmi, omejitvami, krhkostjo, talenti in kvalitetami. Sprejeti se moramo kot dobre in vredne ljubezni. S tako držo dajemo sebi priložnost za rast ob drugemu in obenem drugemu, da raste ob nas; z nenehno odločitvijo in prizadevanjem, da ga sprejmemo takega, kot je – dobrega in vrednega ljubezni. Omejenega ter krhkega hkrati.

Tega se vse bolj zavedam tudi sam, ko skozi odnose s padci in vzponi rastem ter tako spoznavam sebe v svojih sposobnostih in talentih na eni strani ter v slabostih na drugi. Spoznavam se v trenutku, ko drugemu narišem nasmeh na obrazu, in v trenutku, ko ga hote ali nehote prizadenem. Še zlasti takrat, ko sem nekoga prizadel, se mi ponuja možnost izbire, da mu ponudim roko dialoga, ki prinaša spravo in mir v mojo notranjost, kot posledico pa rast v odnosih.

Zato verjamem v odnos, ki mi kljub konfliktnim situacijam, ki so del odnosa, odpira možnost izbire, možnost odločitve, da postajam boljši do sebe in do drugega, ne glede na to, kolikokrat sem bil sam prizadet, razočaran in zavrnjen.

''Nisem tisto kar se je zgodilo z menoj, ampak to kar sem se odločil postati.''

- C. G. Jung

Kompetence

  • opravljal delo vzgojitelja z mladostniki s čustveno vedenjskimi motnjami v VIZ Višnja Gora,
  • zaključil podiplomski program Zakonska in družinska terapija (po modelu, ki ga je razvil dddr. Christian Gostečnik),
  • pridobil naziv univerzitetni diplomirani teolog,
  • deloval v centru Živi na polno,
  • sodeloval v terapevtski skupnosti za zasvojene s pridruženimi duševnimi motnjami (Zavod Pelikan, Ljubljana-Sostro),
  • opravljal obvezno prakso v pripravljalnem centru za vstop zasvojenih v komuno (Zavod Pelikan Karitas).

Svoje delo opravljam pod mentorstvom in supervizijo.